2022-08-08
尖东海旁附近真系好多可以chill下嘅bar,但系通常都只会去大路旁的几间,最近朋友带我去了呢间几有格调、热闹得来又带点宁静嘅饮野好地方!餐厅在尖东酒吧林立的商场侧面,有点脱俗的感觉,系静静地chill下、倾下计嘅好地方。店内好大部分都系sofa / 高抬,好啱三五成群去chill,墙身的壁画以蓝白作色调,感觉好舒服。餐厅每款signature cocktail都系以artpiece作灵感,好有gimmick!🎨portrait:单凭卖相已看到餐厅非常用心调配饮品,上面的薄片是芒果片,甜甜香香的几特别。下面是tequila配上juice(苹果+lime+无花果香)的fruity口感,味道好有层次感,几钟意cocktail甜甜中带酒香的味道。🥘黄咖哩蟹肉·蒜蓉包的黄咖哩内炒了蛋好香,咖哩本身味道好香浓,啖啖满满蟹肉同蛋香,夹在香脆蒜蓉包上够滋味!😋(而且不会好辣)🍝龙虾汁海鲜意大利扁面嘅青口真系好大只,成个铁spoon cover晒,而且都几多鲜甜蚬。意粉比较厚texture,配上龙虾汤味,味道不错。同朋友唔觉意倾到入晒神,都几夜先走😆
Portrait
Portrait
黄咖哩蟹肉·蒜蓉包
黄咖哩蟹肉·蒜蓉包
龙虾汁海鲜意大利扁面
龙虾汁海鲜意大利扁面
同朋友唔觉意倾到入晒神,都几夜先走😆