4天前
📍seoulmate 系间我一路都几钟意而且keep住间唔中会去食嘅餐厅( 除咗依到有少少多蚊🤏🏼+要行去海旁少远之外😹) 今过今日黎真系觉得…点解贵咗咁多嘅🥲个火山炒饭都贵咗好多😪同埋好似冇咗嚿云(?)🤔❣️炸软壳蟹明太子忌廉意粉个软壳蟹系bravo✨蟹肉真系好够味而且外硊内软🫶🏻love it✨啖啖肉🦀明太子酱汁份量啱啱好👌🏻不过最钟意都系个软壳蟹😋💰118❣️日本静冈县焙茶和特浓朱古力奶盖雪山次次黎亲依度都会叫嘅嘢饮😘不过唔知系咪转左厨师定点, 硬系觉得今次去食好似冇之前咁有记忆点🤔奶盖好似冇之前整得咁靓, 虽然味道都系very good 焙茶同朱古力原来可以咁夹🙌🏻💰+28❣️韩国米酒韩意芝士蛋糕依排真系好好好想食tiramisu (个friend问我系咪因为睇完黑白大厨😹)但系又好似唔系tho就系好想食👻所以见到有tiramisu已经即刻happily order 😈不过讲真有少少唔系太啱我(?)🤔不过may be you’ll like it✨对我黎讲米洒好似落重手咗少少🤏🏼阵苦味有少少太出, 手指饼如果可以浸耐多少少may be a little bit better cuz
❣️炸软壳蟹明太子忌廉意粉
💰118
❣️日本静冈县焙茶和特浓朱古力奶盖雪山
💰+28
❣️韩国米酒韩意芝士蛋糕
依排真系好好好想食tiramisu (个friend问我系咪因为睇完黑白大厨😹)但系又好似唔系tho就系好想食👻所以见到有tiramisu已经即刻happily order 😈不过讲真有少少唔系太啱我(?)🤔不过may be you’ll like it✨对我黎讲米洒好似落重手咗少少🤏🏼阵苦味有少少太出, 手指饼如果可以浸耐多少少may be a little bit better cuz 中间部分系真•饼干, 多少少咖啡同手指饼阵甜味感觉会好啲啲😋
💰+32
#将军澳美食 #将军澳海旁 #将军澳海滨长廊 #coffeeshop #cafe #seoulmate