2019-07-12 2512 浏览
朋友生日饭一早预约左六位,上网见环境唔错而且坐得几舒服又唔会太嘈到步之后叫咗一个系餐牌上冇嘅前菜,$180左右一客,一客for一人,海胆牛油果脆片。海胆份量不少,下边以牛油果酱铺底上面加紫菜碎条,牛油果酱口感酸甜因为有芒果夹杂,整体味道唔错其后另外再叫咗两个前菜,一个以带子为主口感新鲜,但亦属普通不过不失。反而几钟意佢嘅主食,海胆鱿鱼墨汁意大利粉,虽然不太食出墨汁味,但有海胆提升左少少鲜甜味另外鹅肝海胆risotto系我个人大爱!口感creamy得黎带点鹅肝嘅咸味同海胆嘅甜味,十分配合,满意!最后都有循例地叫咗一份牛扒,份量都够六个女仔食,至于味道不太特别,始终都系以主食取胜。相信下次会再为risotto而黎

海胆脆片

鹅肝海胆risotto