2019-10-26
今晚朋友同我补祝生日🥳 佢带左我来呢间位于尖沙咀河内道嘅味道乐居酒屋🏮 佢话呢度地点方便佢🙈 而且食物嘅整体水平都好高,仲有酒饮添🍻所以佢平时久唔久都会来呢度食饭/饮嘢😯店舖嘅里里外外都渗透出好浓厚嘅日本风格🇯🇵餐牌超多野拣🙊 串烧、刺身丼、小食、炸物、卷物、寿司、手卷、饭/面、一品料理都有❣️仲有餐厅已经配好嘅二人餐拣添❗️原条成田酱炭火烧鳗鱼饭 $138超多汁好Juicy😍大条又肥美,好厚身啖啖肉食得好满足💕咁大条来讲算几少骨☺️而且d骨都大条,好容易剔出👍🏻 鳗鱼汁调得好好,味道适中,唔会太浓味而抢晒鳗鱼风头😆整体来讲,份量好大好抵食❣️满满幸福海胆丼$278好多海胆呀😍 仲要唔系细细旧果d海胆,系一大片果d 上等大海胆来❗️下层嘅吞拿鱼茸都得好碎☺️加少少Wasabi➕豉油捞埋啲丼饭一齐入口非常夹💕另上嘅三文鱼子大大粒晶凝通透,新鲜咸香,用嚟捞饭食一流🤤饭嘅份量同埋刺身嘅份量几乎系一比一🥰食得好满足❣️火炙北海道帆立贝蟹膏卷$88卷入面包住嘅青瓜➕蟹柳~铺喺面头嘅蟹膏亦唔算咸,味道唔重,所以冇抢走帆立贝嘅鲜甜味👍🏻芝麻鸡翼(3只)$68热辣辣♨️新鲜即炸❗️香脆可口,皮脆肉嫩❣️芝士免治鸡肉棒$5
店舖嘅里里外外都渗透出好浓厚嘅日本风格🇯🇵
仲有餐厅已经配好嘅二人餐拣添❗️
原条成田酱炭火烧鳗鱼饭 $138
超多汁好Juicy😍
大条又肥美,好厚身啖啖肉食得好满足💕
咁大条来讲算几少骨☺️
而且d骨都大条,好容易剔出👍🏻
鳗鱼汁调得好好,味道适中,唔会太浓味而抢晒鳗鱼风头😆
整体来讲,份量好大好抵食❣️
满满幸福海胆丼$278
好多海胆呀😍
仲要唔系细细旧果d海胆,系一大片果d 上等大海胆来❗️
下层嘅吞拿鱼茸都得好碎☺️
加少少Wasabi➕豉油捞埋啲丼饭一齐入口非常夹💕
另上嘅三文鱼子大大粒晶凝通透,新鲜咸香,用嚟捞饭食一流🤤
饭嘅份量同埋刺身嘅份量几乎系一比一🥰食得好满足❣️
火炙北海道帆立贝蟹膏卷$88
卷入面包住嘅青瓜➕蟹柳~
铺喺面头嘅蟹膏亦唔算咸,味道唔重,
所以冇抢走帆立贝嘅鲜甜味👍🏻
芝麻鸡翼(3只)$68
热辣辣♨️新鲜即炸❗️香脆可口,皮脆肉嫩❣️
芝士免治鸡肉棒$58
棒棒鸡肉入面有啲鸡软骨😯
配合埋一层烧芝士系面头,食起上嚟好特别👍🏻
口感唔错,唔止净系食到单调嘅鸡肉💕
多谢朋友仔带我来呢度食左餐好满足亦好满意嘅生日饭🥰
下次可以宝宝嚟❗️