2024-05-22
西贡本身就系一个令人心旷神怡嘅地方,除咗有无敌海景之外、呢度嘅西式餐厅都非常之有风格!今次520大家可以同最爱嘅家人一齐共进午餐!除咗望吓海景,纾缓吓relax吓之外,呢度嘅嘢食都非常之独特!出面未必有得食到!再加上呢度有好多唔同嘅饮品同埋Shake smooth!全部都都系水果味好独特㗎!屋企人拣咗一杯,火龙果嘅特饮、入面配上咗奶酪同埋火龙果混合于一身味道清香清甜!我就拣咗一杯芒果同牛油果嘅特饮、佢哋呢度嘅特饮出名比较健康同埋少人造加工色素!都系用天然水果混合唔同原本嘅颜色!之后我哋就食咗个前菜,柚子橙吞拿鱼杂菜沙律、味道比较清淡,如果你钟意食冇咁咸或者冇咁甜嘅沙律呢一个绝对值得你去食!除咗好足料之外,佢仲加咗荞麦食落去更加健康!之后就食一个蕃茄海鲜意大利粉!入面嘅海鲜我觉得好齐除咗有带子之外,仲有好大只嘅大虾、意粉酱汁索晒入去面条入面非常之香浓!之后当然就系要食佢比较出面冇得食嘅西班牙班戟!呢个班戟系用鸡蛋同埋薯仔同埋洋葱做配合!除咗出面少有得食之外,好多嘢佢都用原材料整都系比较健康!再配上特制酱汁,令成个班戟嘅层次更加突出!turle cafe 西贡海滨道1号
turle cafe
西贡海滨道1号