2024-05-17 1681 浏览
今年生日屋企人带我去屯门三圣食饭庆祝。我住九龙东,屯门离我哋有啲远,车程差唔多要一个多小时。三成上次嚟都有两年前,𠮶阵仲系疫情,比较少人。而家疫情过去,家长去食饭呢日系公众假期,我们去呢间餐厅佢几乎爆满,感觉好热闹。我哋系喺门口自己买海鲜入去加工的,我们买了不少海鲜,有元贝,海斑,海虾,鲍鱼,龙虾。原本我哋就蒜蓉粉丝蒸,改斑就两味,炒球及清蒸头腩及鱼骨,白灼海虾,陈皮蒸鲍鱼,上汤龙虾伊面底。我们买字太海鲜,海鲜舖仲送咗个汤俾我哋。我们坐低就嗌上菜,啲𩠌上得好快,差唔多坐低咗10分钟后就有得食,非常有效率。因为系生日嘅关系,咁啱佢哋呢度有寿包叫我们叫咗六只,过当时已经食到太饱,食唔落,最后打包返屋企食整体嚟讲食物味道及服务都唔错,系煮得咸咗啲,淡返少少就好啦。
2024-05-15
庆祝纪念