餐厅: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
资讯:

2024-04-15 140 浏览
之前喺厚福街食开𠮶间蒸笼火㶽执咗,试过粥底火锅,但系都系心思思想食返蒸笼,上网揾到呢间,于是订枱嚟试吓。喺餐厅门口见到呢只可爱嘅🦀梗系要打吓卡啦。😂坐低见到蒸炉上面放哂啲餐具喺度高温消毒,眼前一亮,俾Like👍🏼👍🏼👍🏼。我哋上次食火锅冇乜食海鲜,今次叫咗个海龙皇海鲜五人套餐。第一味上嘅系鲜鱼皮(剌身),我食咗一嚿,好爽甜,不过其中一个Friend话佢唔敢食,吓到我都唔敢再食😂😂😂,最后碟嘢俾其余三个人清哂🤣🤣🤣。我唔饮得,但系另外𠮶四个好得,所以叫咗枝Sake,搞到今餐人均消费高咗添!🤣今日个象拔蚌刺身够晒特别,我谂系新年限定😂,老板娘叫我哋预备好手机影video,原来佢有火机喺手点呢个迷你烟花! 烟花贺新年,刺身够晒甜。👍🏼👍🏼👍🏼之后每人一只海虎虾🦐,讲真系几大只嘅,不过肉质有啲实,好似蒸得耐咗少少咁。啲蟹🦀好大只又多膏,老板娘话先啜哂啲膏先食肉。👍🏼😋龙虾🦞我觉得都几唔错。跟住就系贝壳类,鲍鱼厚肉、蚝肥美👍🏼👍🏼,扇贝加咗炸蒜𦴦鲜味出晒嚟。😋😋条鱼啲肉好滑,唔会输俾大酒楼。😂蒸完哂海鲜,下面有一㶽美味嘅猪骨粥,啲海鲜精华落哂啲粥度,又真好好味㖞。😋最后老板娘话请我哋食寿包,虽然

我哋上次食火锅冇乜食海鲜,今次叫咗个海龙皇海鲜五人套餐。
1910 浏览

象拔蚌刺身

条鱼啲肉好滑,唔会输俾大酒楼。😂

最后老板娘话请我哋食寿包,虽然初七过咗,我哋又冇人喺二月生日,不过多谢晒!😂

今餐我最欣赏系个象拔蚌刺身(唔系因为个烟花仔😂),虽然海鲜够新鲜,不过咁嘅价钱真系有啲贵。我自己个人比较钟意有啲肉配撘嘅火锅,但系对海鲜粉丝又唔系好介意俾呢个价,都系值得一试嘅。😊
2024-02-18
象拔蚌刺身