2017-06-14
黎度深水埗谂住行黄金然后hea hea 地食餐饭算,揾嘢食途中见到依间cafe 门口店员话佢地有和牛食,我心谂「系真唔系啊」,见佢一个和牛set dinner 约百几二百蚊内有交易,我就一于试下佢睇下咩料。我被安排左坐高枱,见最贵既和牛餐先200蚊未到,加埋一都只系约220,咁就试下佢!首先上餐汤同餐包,餐包岩岩洪热,似系牛角包,牛油味浓。餐厅上菜速度都好快,睇住我饮完汤食完包就上主菜同餐饮。餐厅选用澳洲M8和牛,一上枱已经系阵阵牛香,但我先试配菜,包括焗芝士薯饼同埋水果杂菜,十分特别,因为一般餐厅都只系普通薯菜就算,焗芝士薯饼入面酿左芝士,好鬼惹味!跟著就试和牛啦!我点左七成熟,一入口真系无得弹!牛脂同肉既比例好,唔会好油腻,牛味好浓,的确系和牛!其他餐厅依个价一定俾唔到依个质素!整体对餐厅质素十分满意,性价比高,估唔到黎到深水埗有和牛食!
澳洲M8和牛(200g)伴焗芝士薯饼