2016-12-27
一间坐落深水埗区既cafe食物以西餐为主 环境唔打 但整齐 场上放上既装饰 画都十分美观 食物主要有set 每人set都跟一个蕃茄汤 同牛角包虽然系跟餐 但牛角包整得唔hea包皮够脆皮 而且刚做好热辣辣 点以新鲜蕃茄汤 十分入味 蕃茄汤 汤 身偏厚 充满住蕃茄鲜味 少少酸带点开胃既感觉 唔错 冬荫公海鲜意粉 98 蚊用冬荫公整成既意粉换成天使面更显特别, 天使面本身面身偏幼又够弹牙 整得够镬气 配以冬荫功汁 十分入味 辣度适中, 而且配合左 辣酱 冬菇 葱花 菜丝 增加口感 十分惹味。 而上面虾 青口 鱿鱼等海鲜都尽吸冬荫公 汁 好味推介 烩牛肩牛尾 98 蚊用法式既器皿上碟 侧边放住牛肩肉 牛肩肉 肉质比较有咬口 程丝状 所以十分烟韧 而且牛肉味浓烈 配上同样浓味高既烩汁 唔错, 器皿盖一开 有好香既牛味 就系烩牛尾传来 , 由于放喺器皿入面 所以保住热辣辣既温度 烩汁入面有洋葱 萝白等调味 令到浓烈既酱汁增加一点清新感 而牛尾系连骨一齐煮 食落去 牛尾肉十分烟韧弹牙 令埋骨同肉侧边既胶质黎食 更有口感! 饮品点左紫薯鲜奶 跟餐加5 蚊紫薯latte有拉花 十分美观 奶香味浓 饮落去
食物主要有set
每人set都跟一个蕃茄汤 同牛角包
紫薯鲜奶 跟餐加5 蚊
紫薯latte有拉花 十分美观
奶香味浓 饮落去发出阵阵紫薯香味 浓度刚好唔会太甜 而且奶十分香滑, 饮完成个身暖哂
青柠柠檬梳打 加5 蚊
用左两个细粒既青柠 而梳打水亦都落左蜜糖 沟埋一齐 酸甜适中 , 蜜糖既甜味充满住成杯梳打 可以饮得出佢沟出黎既份量恰到好处!