平日嘅夜晚唔算太多人食,唔系主题餐厅,但系有好多宫崎骏装饰嘅一间日系餐厅🏯1️⃣芝士唐扬鸡饭 $76🤍4/5🌩邪恶感max但真系几好食⭐️🌩好厚嘅一层芝士铺喺面,啖啖拉芝💕😍芝士多度食到一半会觉得好腻,但系好似我咁钟意芝士嘅朋友,一定唔可以错过✨🌩炸鸡份量好多,炸得好香脆😋而且唔算太肥👍🏼🌩虽然啲饭无落烧汁,有碟好似卤肉咁嘅小食可以伴饭😋肉质好腍好入味,不过都颇多肥肉😵‍💫2️⃣ 汁烧鸡扒乌冬 $77 🤍3/5🌩好特别用个木盘装住啲乌冬,而且鸡肉分开放,唔使惊比啲汤冲走晒啲汁,可以保持原汁原味👍🏼👍🏼⭐️🌩叫咗坚鱼汤底,觉得佢有少少偏咸💦🌩鸡扒肉质鲜嫩,亦唔会过份油腻,好似食紧串烧嘅鸡肉串😋😋3️⃣ 南瓜薯饼🤍4/5🌩4块大大块即炸薯饼😘🌩热辣辣,外脆内软,配上甜甜软熟嘅南瓜蓉💕4️⃣ 抹茶千层蛋糕 🤍3/5🌩 比较特别嘅系千层蛋糕有一层甜甜嘅红豆蓉,配上抹茶cream好match🌩 整体嚟讲唔错,唯一可惜嘅系千层太厚,感觉似食紧年轮蛋糕

1️⃣芝士唐扬鸡饭 $76🤍4/5
🌩邪恶感max但真系几好食⭐️
🌩炸鸡份量好多,炸得好香脆😋而且唔算太肥👍🏼

2️⃣ 汁烧鸡扒乌冬 $77 🤍3/5
🌩叫咗坚鱼汤底,觉得佢有少少偏咸💦
🌩鸡扒肉质鲜嫩,亦唔会过份油腻,好似食紧串烧嘅鸡肉串😋😋

3️⃣ 南瓜薯饼🤍4/5
🌩4块大大块即炸薯饼😘
🌩热辣辣,外脆内软,配上甜甜软熟嘅南瓜蓉💕

4️⃣ 抹茶千层蛋糕 🤍3/5
🌩 整体嚟讲唔错,唯一可惜嘅系千层太厚,感觉似食紧年轮蛋糕

汁烧鸡扒乌冬
抹茶千层蛋糕