2025-01-23 0 浏览
#深水埗食好西 今次嚟到深水埗,晚餐发掘到呢一间唔错嘅冰室,两个人点咗10碟𩠌,每一份都大件夹抵食,人均港币$194。🍋杂果西柠鸡扒作为西柠鸡爱好者嘅我,呢碟𩠌冇令我失望,好味道,连最后𠮶啲柠檬片+酱汁我都清晒。🐟豉椒黄花鱼我观察到嚟呢度食嘢嘅每一枱客人,基本上都会嗌一条鱼,又真系抵推嘅,性价比超高,鱼质鲜嫩,所以我都好钟意。🍳星洲炒米呢碟星洲炒米唔会太辣,惹味易入口,最钟意系佢有好多大大只嘅虾,爽口弹牙,口感一流。🍖杂果咕噜肉呢碟咕噜肉一嚟到,开头惊一惊以为会同西柠鸡味道一模一样,点知食落绝对有惊喜,如果钟意咕噜肉嘅各位,可以试吓。🥟韭菜猪肉饺呢个汤饺又真系好出色,size有我半个拳头咁大只,咬落去啖啖肉又有香浓嘅韭菜味,每一啖都食得好滋味,钟意韭菜嘅朋友一定唔可以错过呢一碟。🍗椒盐猪仔骨本身对煎炸嘢冇乜特别好感嘅我,勇字开头点咗呢碟𩠌,咬落去又几唔错㖞,调味同埋肉质都控制得好好,啖啖肉。🍹杂果柚子茶、红豆凉粉奶茶睇到其他食评推介佢哋嘅特色饮品,我嚟度当然就唔可以错过啦,真系好好饮,料又多,完全系非常抵饮,绝对可以encore。#香港美食 #香港foodie #深水埗美食 #杰星冰厅

🍋杂果西柠鸡扒

🐟豉椒黄花鱼

🍳星洲炒米

🍖杂果咕噜肉

🥟韭菜猪肉饺

🍗椒盐猪仔骨

🍹杂果柚子茶、红豆凉粉奶茶

#香港美食 #香港foodie #深水埗美食 #杰星冰厅
2025-01-17