2021-11-09 36 浏览
深水埗人气饺子店!因为店内得几张大枱,我哋下午一点前去到都要排队到十五分钟左右先入座,中途都有几多人叫外卖。我哋排紧队嘅时候叫定嘢食,入座大概五分钟就食得!本身想特登嚟试呢度出名嘅芝士蛋糕,但系因为厨师身体抱恙所以有几个星期冇整蛋糕,希望佢早日康复,期待下次再嚟试!首先要讲讲个汤底,老火汤饮落去完全冇味精,系平时喺屋企会煲嘅粉葛赤小豆汤,好饮得嚟唔会抢左饺子嘅风头。今次试左3款汤饺,以下系我喜爱饺子口味嘅顺序: 洋葱猪肉汤饺$36- 高度推介!紫洋葱香味会喺口入边爆发,维持到清爽嘅口感,鲜味非常突出,好少喺其他饺子店食到呢个口味。粟米香菇鸡肉汤饺$36- 粟米香菇相对地比较淡味,令我喜出望外嘅系本身以为鸡肉肉质会鞋一啲,点知咬落去都系好滑,唔错。云耳椰菜猪肉汤饺$36- 云耳椰菜呢个配搭冇得输,不过口味上就比较普通,蔬菜都维持到清爽嘅口感,重麻油味道。饺子皮唔会太厚,唔错!店内仲有其他小食炸鸡都好似好吸引,期待下次再嚟试多啲!

今次试左3款汤饺,以下系我喜爱饺子口味嘅顺序:
洋葱猪肉汤饺$36

粟米香菇鸡肉汤饺$36
云耳椰菜猪肉汤饺$36
店内仲有其他小食炸鸡都好似好吸引,期待下次再嚟试多啲!
洋葱猪肉汤饺
粟米香菇鸡肉汤饺