2022-09-26
之前教友同我讲一定要来食@phobohk 越南粉,今晚番团契之前就来食吓先 🔮越莱蒜蓉牛油鸡翼 推介之选,外面粉浆炸到超级脆,鸡翼嫩滑,咬落去仲有鸡油bi出来,好juicy 好好味,上面淋上香浓蒜蓉牛油酱,非常惹味🔮越莱经典捞檬 $66天气咁热,真系要食D酸酸地嘅嘢开开胃.其实我好钟意食捞檬,越莱经典捞檬份量好多,入面有三款肉:香茅牛肉,厚烧猪扒,炭烧猪颈肉,三款都好好食,尤其个炭烧猪颈肉,肉质软腍,外皮烤到劲香,而猪扒就腌得好入味,好香口,配上越莱甜酸鱼露汁,和青瓜丝甘笋丝,入口清新又开胃.配粉太大,我仲问店家拎多碗酸甜汁再捞更有味 🔮青柠柑桔雪山 (跟餐加$18)真心推介劲呢杯沙冰,青柠柑桔味浓之余,以新鲜青柠和柑桔打成沙冰,入口有粒粒青柠和柑桔,而且仲有大杯,我饮唔哂,问店家拎外卖杯边行边饮 无谂过深水埗有间咁好食嘅越南菜,价钱又实惠size又大份,性价比很高,睇吓佢地个menu,仲有好多其他好嘢食,下次一定会再回头来试吓其他嘢食先
🔮越莱蒜蓉牛油鸡翼
🔮越莱经典捞檬 $66
配粉太大,我仲问店家拎多碗酸甜汁再捞更有味
🔮青柠柑桔雪山 (跟餐加$18)