2024-09-06
作为混血儿嘅我,喺香港基本上冇乜揾到正宗嘅越南餐厅,除咗之前半山有一间,不过好远同埋好贵🫠直到今日终于俾我揾到一间平靓正嘅饭堂!嗌咗一个生牛河、一杯滴漏咖啡、同埋一份扎肉米纸卷,只能说系接近满分水准!...1. 生牛河 ($55)+ 第一啖汤饮落去就已经知道水准唔一般!饮得出唔系平时出边餐厅𠮶啲汤包或者系味精,而系真系熬出嚟嘅靓汤!+ 配料足!食到我超饱,绝对冇偷工减料- 一开始上菜嘅时候见到个牛肉实在太太太生,有少少吓亲🤣不过好彩个汤够热- 少咗黑色𠮶只酱(唔知佢叫咩)争少少...2. 滴漏咖啡 (+$12)+ 一句讲晒:正宗!!!...3. 扎肉米子卷 ($42)+ 好够料!超好食!- 可能系唔同地区唔同整法,不过我觉得用嚟点嘅𠮶个汁有少少咸,同我细个食嘅唔一样...Overall呢一间系非常正宗嘅越南餐厅,大家多多支持,唔好俾佢执笠!🥹如果唔系我又冇咗回味童年嘅地方啦!(挂住食嘢,唔记得影相添🤣净系影到米纸卷)#lunchhour价
1. 生牛河 ($55)
+ 配料足!食到我超饱,绝对冇偷工减料
- 少咗黑色𠮶只酱(唔知佢叫咩)争少少
2. 滴漏咖啡 (+$12)
+ 一句讲晒:正宗!!!
3. 扎肉米子卷 ($42)
+ 好够料!超好食!
(挂住食嘢,唔记得影相添🤣净系影到米纸卷)
#lunchhour价