2021-06-14 492 浏览
听朋友讲荃湾有间新开的人气Cafe,唔单止咖啡好饮啲嘢都好食,今日过嚟特登试吓先!其实附近都系一啲车行, Cafe喺转角位,好有feel,门口见到有三两个人喺度饮咖啡☕️!十分悠闲慢煮香草鸡胸配杂莓鸡胸因为经过慢煮所以一啲都唔鞋,唔知系咪我本身都钟意食鸡胸呢, Max埋啲杂莓真系好鬼正!配角牛角包都好有质素,加埋手工蛋沙律,香软顺滑!黑松露贝夏媚白酱蟹肉自家手工千层面当侍应生送上呢碟千层面嘅时候一路传来阵阵香味,黑松露散发香味加上微微焦香嘅芝士,淡淡蟹肉十分滋味丹麦宝贝班cake配糖煮杂莓一上枱见到佢个造型已经食欲大增,无论颜色、香味极度吸引,完全系相机食先,呃like好帮手!班cake充满牛油和蛋香味,配上酸酸甜甜嘅杂莓,美味到不得了,作为饭后甜品一啲都唔觉得腻,两个人抢着食,好快就清晒,超级大满足!因为天气太热,最后来一杯Ice Mocha, 一啲都唔甜,充满咖啡香味,下次要来饮热咖啡

慢煮香草鸡胸配杂莓

黑松露贝夏媚白酱蟹肉自家手工千层面