2021-06-19
同事话想食素又想食cafe,上openrice见到呢间多人推介,加上荃湾有分店,就脚,就嚟试下啦。预早左几日book位,喺whatsapp confirmed左夜晚7:30。嚟到侍应揾唔到我个booking,好在有whatsapp record,即时安排返俾我地坐,用餐时间90分钟,都真系full晒,见好多人等位。我地两个人叫左个纯素沙律碗、黑松露芝士蕃薯条、麻辣青酱墨西哥pizza、奇异果羽衣甘蓝富士苹果燕麦奶、红菜头富士苹果柠檬燕麦奶,食完劲饱。虽然平时都有间中食开素食,但呢间新派日式素食cafe俾到我好唔一样嘅感觉,蔬菜新鲜唔在讲,整法简单但食到原味,呢样好紧要,最怕煮嚟煮去无左蔬菜个鲜味(日本料理就系好著重食物本身嘅原味鲜味👍🏻😊),最正系个麻辣pizza,唔系甚么四川果啲,佢只系加左花椒油同其他酱,而其他配料火箭菜,菇菇同个pizza底都好好味,各样简单嘅配料夹埋一齐,令人一再回味,系会再有下一次嘅冲动!样样都好味,整体食物中上有诚意,下次再试其他
样样都好味,整体食物中上有诚意,下次再试其他