2018-12-18
台湾桃园又一过江龙登陆香港 天然健康茶饮牛牛🐮🐮【沐白小农】‼️‼️ .系元朗饮过之后一直念念不忘,今次系荃湾发现到新开 沐白小农 嘅踪影,即刻拿拿声排队买返几杯🤩近年台式饮品店多到数吾晒,当中#沐白小农 就系真正嚟自台湾桃园嘅茶饮店💁🏻♀️💁🏻♀️坚持选用天然新鲜用料,唔加奶精奶霜,绝对系一杯饮得健康嘅饮品😍.沐白黑糖波霸鲜奶($30)招牌饮品,限量发售!店舖每次制作珍珠都需时2小时,绝对用心~以独特手法将台湾黑糖同珍珠融合,配埋日本明治4.3特浓牛奶真系好好口感!拎上手仲有少少暖,奶味香浓,珍珠口感比较软糯🤔所以一定要上下均匀摇晃15下左右,珍珠口感就会因遇冷后自然变得Q弹😻黑糖味都好出,必试!大甲芋头鲜奶($30)呢杯真系坚正!同我一样中意大甲芋头嘅一定要去试~芋头味好重,真系有芋头粒同芋头蓉,非常有口感但又吾会抢咗鲜奶嘅味,吾算甜,同鲜奶嘅味好爽,由于我系芋头迷,所以好中意,口感之最👍🏻👍🏻.蜂蜜柠檬🍋($24)好解渴嘅果汁饮品,饮前先摇晃均匀,清清甜甜嘅蜜糖,来自台湾云林嘅纯天然蜂蜜,好生津解渴又健康!再配埋柠檬更加清新,甜度虽然系固定咗,但都吾觉好甜!😆整体感觉就系好清甜解腻,
沐白黑糖波霸鲜奶($30)
大甲芋头鲜奶($30)
蜂蜜柠檬🍋($24)
好解渴嘅果汁饮品,饮前先摇晃均匀,清清甜甜嘅蜜糖,来自台湾云林嘅纯天然蜂蜜,好生津解渴又健康!再配埋柠檬更加清新,甜度虽然系固定咗,但都吾觉好甜!😆整体感觉就系好清甜解腻,酸甜比例拿捏得几好😋
抹茶🍵鲜奶($28)
用咗纯正日本嘅静岗抹茶粉,抹茶味浓郁😍抹茶嘅香真系爱不释手,甘甘甜甜,配撘幼滑嘅鲜奶好正!以前饮过嘅抹茶鲜奶,都会有因为抹茶粉沈淀系底,所以有越饮越抹嘅感觉😅😅但呢间无,由第一啖到最尾都系同样嘅抹味👍🏻
珍珠红茶拿铁($28)
卖相系美美嘅渐层颜色,亦系店内受欢迎嘅饮品,红茶拿铁好香浓,而且仲会回甘😲😲再加埋口感弹牙嘅珍珠,真系每啖都有几种口感系个口🤣
价钱吾算好贵,用料好实际,推荐~