2021-11-03
呢间咖啡小店自成一角非常有性格嘅咖啡店今日去完屯门置乐买嘢再行前啲就比我发现呢间咖啡小店,我知道老公非常喜爱饮带有奶类嘅饮品所以就买来试吓,一行入门口已经闻到香喷喷,好香嘅咖啡味入面座位不多,感觉到一些非常休闲嘅感觉在店内等外卖嘅时候望出去就见到街景我在入面有一个非常宁静嘅空间,令到心情即时放松,呢度唔单止有饮品也配合左一些小食嘅配搭整个气氛同环境都好舒服,门面好简洁以白色灰色为主,入边有高枱嘅选择,入面播住嘅歌曲好柔和又有亲切感系一间非常有心思嘅小店值得支持叫咗个鸡批$38返到屋企依然仲有温度里面嘅蘑菇同鸡肉每一啖都食到,外皮松脆,一切开就碎咗批皮香,又够软熟馅料又充足,有咬口,有劲香嘅牛油味卖相仲非常吸引返到屋企慢慢细尝,十分写意Matcha latte $64,抹茶味非常浓,完全唔甜,有少少偏苦,但系奶香非常出抹茶同奶混合埋个味道真系好正,小店嘅抹茶牛奶用宇治小山园嘅绿茶粉,所以绿茶味特别出,成件事Focus左系绿茶味上面,满意满意冻朱古力$55🍫用咗香浓嘅朱古力粉制成,配合非常滑嘅牛奶,令朱古力在鲜制冰块上面慢慢渗透,这就是香滑嘅原因下次有机会会试埋热朱古力相信感觉并不一样