2014-02-19
以往情人节会自己同Honey在家煮西餐庆祝,但今年实在太冻,唔想自己煮,于是今年约埋D朋友一齐庆祝,又适逢天寒地冻,最好就系打边炉,于是一齐渡过一个温暖又满足嘅情人节.奇味鸡煲 : 好浓味,我地要咗小辣, D鸡都OK, 须然冇乜鸡味 ( 依家系鸡冇鸡味) , 但都算嫩滑, 可能太肚饿, 5个人好快食晒个鸡煲, 跟住加猪骨汤打边炉.手切本地雪花肥牛 : 须然贵,但真系好味,完全冇渣什菌墨鱼丸 : 好弹牙, 好爽口, 但我觉得D什菌味太重, 盖过咗D墨鱼丸, 变咗食唔出有墨鱼丸味, 但都几特别, 可以一试.鲜虾胶酿油炸鬼: D朋友好钟意, 话好味, 佢系用虾胶包住D油炸鬼, 可能因为个鸡煲加埋猪骨汤, 所以D油炸鬼入晒味, 好正, 一定要试.杞子白菜花胶饺: 其实入面有杞子同好细嘅花胶粒, 但食唔出有杞子味同花胶味, 净系食到有白菜味, 但又系同油炸鬼一样入晒D汤汁味, 所以好好味, 一定要食.
手切本地雪花肥牛 : 须然贵,但真系好味,完全冇渣
题外话/补充资料:
店舖太细, 坐满人, 几乎行都行都冇得行, 好彩D服务好好, D嘢食好味, 如果唔系未必会再去