2019-04-07 147 浏览
今日系屯门做完义工,见仲有时间,所以系vcity食个下午茶先返屋企。见到呢间日式餐厅,装修得好简单好文青,系我钟意ge style,价钱又ok,又唔洗等位,所以一于就试下。见到好多人食紧抹茶甜品,可惜我唔钟意食抹茶野,同埋真系有d肚饿,就叫左碗拉面试下。日式叉烧拉面($44)拉面同叉烧份量唔算好多。系日本食过拉面ge朋友都知日本拉面汤底比较浓味,而呢碗就比较淡,系香港人容易接受ge味道,好合乎香港人口味,你可以话唔够正宗,但就比较易入口。下午茶餐包饮品,叫左热奶茶。奶茶不过不失,当然冇茶餐厅咁好饮。如果大家行过想食下午茶,对拉面又唔会好高要求,呢间都可以一试。可能因为佢主打系抹茶甜品,所以唔好expect 拉面做得好正宗。最后,D櫈坐得唔太舒服。

日式叉烧拉面($44)

下午茶餐包饮品,叫左热奶茶。

奶茶不过不失,当然冇茶餐厅咁好饮。

最后,D櫈坐得唔太舒服。