2024-03-06
带你嚟一间心水推介嘅港式车仔面餐厅,一推门入去,𠮶种熟悉嘅港味就扑面而嚟。餐厅环境清洁简单,无多嘅修饰,但系佢嘅食物质素绝对一流。首先要介绍系""炸酱猪扒捞米线""。炸酱猪扒煎得外皮脆口,但系内里却鲜嫩多汁,大口咬落无感到猪扒干香,反而令人觉得好满足。而家叹下佢个炸酱,完美融入米线之中,甜中带咗点微咸,好滋味。捞面线质地细滑,配上炸酱猪扒,再难寻嘅美味。""酸菜金汤肥牛粉""就甚至更出色。一起上桌时,已经感受得到𠮶阵香味。汤底甜而不腻,与其酸菜醇厚嘅味道交织成绝妙嘅汤鲜味,让人每一口都感觉内心透亮。肥牛切得恰到好处,吸足咗粉汤嘅鲜甜,口感鲜嫩因此一点都唔综。整体嚟讲,佢简单嘅环境同一流嘅食物质素形成强烈对比,如实反映出香港特色街头美食嘅典范。如果你对港式车仔面有特殊喜爱,呢间餐厅一定唔可以错过。每一款食物都彰显出佢对传统港式美食嘅敬意同坚持,实在系种文化嘅传承。最后,当然要劝大家,一定要留胃口试一试他们的猪扒捞面与酸菜金汤肥牛粉,一试难忘!最后,当然要劝大家,一定要留胃口试一试。