2023-12-31
今日就去咗试吓𠮶间话题性十足嘅海南鸡饭店。拣咗半只去骨海南鸡同半只黑松露海南鸡,刚端上嚟就闻到阵阵香味,真系好惹味啊!黑松露味道算轻柔,但系啲鸡本身已经够晒入味,滑润得嚟又唔会好油,真系食到手停口唔停😍。再嚟就系小朋友嘅最爱 — 粟米红萝卜南瓜排骨汤。饮得出嚟汤底真材实料,饮一啖就暖哂心!个人特别钟意𠮶三款酱料,尤其系𠮶姜葱油,足够香口,带出海南鸡嘅风味,同啲鸡油饭一拼简直系嗲到爆💣!麻辣猪耳其实意外嘅可以接受,唔似外面𠮶啲辣到爆棚嘅,啖啖脆口,钟意吃辣嘅朋友都唔好错过啊。而肉骨茶虽然系我哋今次嘅配角,但佢𠮶阵阵草本香气都令人印象深刻,可惜海南鸡实在太抢镜。坦白讲,呢次食得真系好开心、好满足,下次一定会再嚟,记得要提早订位呀,唔好等到无位就悔之晚矣。哗,我已经谂紧下次要点啲乜嘢好味嘢喇!👅💥🍽️