2024-07-04 241 浏览
黄竹坑THE SOUTHSIDE 好多野食呀😋 今次试咗全新健康餐饮品牌Meet Met Met,装潢木系简约,一睇就知食健康野🌿试咗signature「龙虾汁椰菜花饭」,个饭其实系椰菜花切粒,不知不觉食左好多蔬菜正呀🥦 伴碟嘅牛油果唔手软俾劲多,香煎日本带子系刺身级,好味!沙律就推介「Omega-3 Power」🐟 烟三文鱼、红菜头、中华沙律、车厘茄、鹰嘴豆、青瓜、椰菜花饭沙律,有齐是日所需营养。有香浓黑芝麻酱、微辣是拉差酱、清新柚子酱、经典油醋四款自家制沙律酱俾你拣 🍋我就觉得柚子酱最match~ 🐥「煎鸡翼配薯条」嘅 柚子蛋黄酱 & 松露蛋黄酱 都非常出色,为食物加好多分!整晚最令人回味嘅一定系「挪威焦糖芝士比利时牛角酥窝夫」🧀焦糖芝士多到满泻,咸甜口感真!系!好!正!🥐牛角酥系脆嘅,加埋大大球Häagen-Dazs雪糕🍨,太邪恶喇~~~ 大推👍🏻