2022-09-26 201 浏览
怀旧港式大排档💛😋终于去到呢间bookmark左好耐既大排档😙假日530pm去到已经差唔多满晒,唔想咁早食或者惊要排好耐队可以网上book左先👍🏻当日去既系西环分店,位置少少隐蔽,系西宝城出面条巷仔度转入去就系啦🫠餐厅几有大排档风味,用木𠮶种折台,但凳系木凳,好坐过传统大排档好多👍🏻食物方面因为我地人数唔太多,所以净系试左两款主菜😗💙镬气豉椒炒蚬 $99虽然个名叫镬气,但其实无咩镬气🥲味道正常无惊喜,有少少辣几惹味😋但有部份蚬唔新鲜无开到,又有部份无左旧肉,所以其实望落大大碟都唔系好多🥹🥹但大部份都无沙呢个要赞👍🏻🥰💙蜜椒薯仔牛柳粒 $113呢个好食!薯仔每一粒都有蜜汁同黑椒香味,整体偏甜唔算太辣,送饭一流👍🏻🙃牛柳粒份量都几多,但有部份有筋同太鞋,唔系几咬得开🥹🥹但味道系好食既🤣🤣整体黎讲如果想食大排档野食既话呢间都系个唔错既选择,食物个人觉得算中上,选择都算多,碗碟干净,坐都算几好坐,唯一系店员会好准时同你讲last order同叫你埋单,如果想慢慢食倾下计既可能唔太适合😂😂(但都明白既,因为出面真系好多人等紧🤣🤣)味道:8/10性价比:7.5/10📍楚撚记大排档 (日富里百好大厦
怀旧港式大排档💛😋

终于去到呢间bookmark左好耐既大排档😙

食物方面因为我地人数唔太多,所以净系试左两款主菜😗

💙镬气豉椒炒蚬 $99

虽然个名叫镬气,但其实无咩镬气🥲

味道正常无惊喜,有少少辣几惹味😋

但大部份都无沙呢个要赞👍🏻🥰

💙蜜椒薯仔牛柳粒 $113
呢个好食!

牛柳粒份量都几多,但有部份有筋同太鞋,唔系几咬得开🥹🥹
但味道系好食既🤣🤣

(但都明白既,因为出面真系好多人等紧🤣🤣)

味道:8/10
性价比:7.5/10

📍楚撚记大排档 (日富里百好大厦)
西环石塘咀皇后大道西554-560号日富里百好大厦地下1号舖

📌人均消费: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐厅 #cafe #LF西环 #中菜 #传统美食 #港式美食 #港式小炒 #新式大排档 #大排档 #港式大排档