2024-10-14
最近去左天后嘅叁不馆食饭,餐厅装修行港式怀旧风,好有feel!打卡一流!另外而家仲做紧啤酒优惠,两个人消费满$500以上并且follow佢哋社交平台就可以用$10买10支啤酒,除返开即系一蚊一支超级抵!食物方面选择都非常之多,有汤底去到各款食物都好有特色,特别要提海鲜、小食都好出色!笑茄茄牛腩汤呢个汤底嘅名好趣致,其实系蕃茄牛腩汤,估唔到入面牛腩份量好多,蕃茄味道浓郁又鲜甜复古味沙嗲汤识港式边炉,最钟意嗌沙嗲汤,呢度都做得唔错,沙嗲味浓郁,闻落好香。椒盐烧卖$68椒盐烧卖超级大粒!咁大个女都未见过咁大粒嘅烧卖🤣一粒顶出面嘅三粒😍而且炸得外脆内软,内层嘅鱼肉味都好出,推介有三四个人或以上黎一定要嗌!两个人都可以考虑吓,不过要小心食唔晒,因为真系好大粒😂加拿大象拔蚌刺身 时价见到好多台客都有叫海鲜,我哋都唔执输,嗌返磅象拔蚌刺身,刺身切得啱啱好,厚薄适中,入口超级新鲜,口感爽弹,份量都好多甘虾刺身8只 $198甘虾刺身同样大大条又新鲜,入口每啖都好鲜甜手打五宝丸$98五宝丸分别系虾丸、墨鱼丸、牛丸、猪肉丸、鲮鱼丸,每款嘅口感都好弹牙,其中牛丸系最出色嘅,牛肉味道浓郁,入口好Juicy。另外
笑茄茄牛腩汤
复古味沙嗲汤
椒盐烧卖$68
加拿大象拔蚌刺身 时价
甘虾刺身8只 $198
甘虾刺身同样大大条又新鲜,入口每啖都好鲜甜
手打五宝丸$98
五宝丸分别系虾丸、墨鱼丸、牛丸、猪肉丸、鲮鱼丸,每款嘅口感都好弹牙,其中牛丸系最出色嘅,牛肉味道浓郁,入口好Juicy。另外虾丸同墨鱼丸都非常唔错,果然系手打出嚟嘅👍🏻
而其他食物就唔逐一介绍,基本上平时打边炉会见到嘅食材呢度都有,而且价钱都好公道,份量又多,整体而言觉得好抵食,好啱同三五知己嚟一路饮一路食