2023-06-04
当初大坑店结业真系好伤心,佢Last Day𠮶日仲专登去食最后一次大坑薯条,点知听到重开地点仲要方便咗,劲开心🤍▫️大坑薯条🍟($88)👉🏻上台𠮶阵热辣辣,新鲜炸起🥰薯条系幼身,炸到外脆内软,质地好干身唔会话好油👉🏻调味粉有孜然、高菜同埋干椒,中西合璧好特别😈最初食落觉得有d 避风塘味,食食吓又觉得有少少麻辣味,好啱重口味人士⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 啫啫鸡翼煲($138)👉🏻用咗自家水牛酱、蓝芝士、唐芹腌成,食落辣辣地同埋有d 酸忌廉嘅味道,好特别,鸡翼外层炸到好脆,鸡肉入哂味亦都滑捋捋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 麻辣牛舌 ($58)👉🏻呢个系冷盘嚟,慢煮牛舌好腍身,索哂麻辣汁嘅味,非常开胃⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 炸鸡包($168)👉🏻个包系法式甜包,烘得好脆同好香牛油味,炸鸡好大件,超级香脆,配料有子姜南乳酱、子蓝卷心菜,加埋一齐好惹味⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Citrus Trance 🍺(200ml) ($55)(4% ABV • 5 IBU)👉🏻呢只系酸啤,有酸甜嘅西柚味,仲有微甘嘅柑橘味,感觉好清新好Refresh⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️YM Classic🍺 (200ml) ($48)(5% ABV • 35 IBU)👉🏻麦味同啤
▫️大坑薯条🍟($88)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 啫啫鸡翼煲($138)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 麻辣牛舌 ($58)
👉🏻呢个系冷盘嚟,慢煮牛舌好腍身,索哂麻辣汁嘅味,非常开胃
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 炸鸡包($168)
⭐️⭐️⭐️⭐️
(4% ABV • 5 IBU)
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️YM Classic🍺 (200ml) ($48)
(5% ABV • 35 IBU)
👉🏻麦味同啤酒花嘅苦味做咗一个好好嘅平衡,好啱同其他食物做配搭,果然系Classic之选,非常百搭
——————
评分:8/10