2024-02-27 27 浏览
揾食的时候唔少得𠮶啲街头巷尾既好去处。今次我去咗呢间拉面店,先讲下个面吧,简单嚟讲就系咬落去弹牙得滞,啖啖都系热辣辣🔥。荷兰豚骨汤底,呢个真系劲,浓到出汁咁,饮一啖个鼻都通晒~根本唔洗加料都够哂味👍🏻!话说返个「熟成味噌广岛蚝赤鸡汤拉面」,听个名都知豪迈,边度揾到咁大啲嘅广岛蚝啊?食落去蚝味逼真新鲜,全程冇一啲沙粒,嗌完都仲想再嗌多碗!至于个黑蒜浓厚山药豚骨拉面,哗,黑蒜味好衬!汤底真系浓,成碗食完都仲亲溜溜,唔觉得腻咁。配个和风饺子,外皮煮斯文啲,里面嘅肉香劲足,咬落香脆得黎馅仲满满哋。最后呢,唔得唔提下个芝麻手羽,香脆得嚟又唔会太干,芝麻香味够晒正,确系食指大动嘅下酒菜。总括嚟讲,这家拉面店,价钱公道、份量足,又喺地铁附近,方便得嚟又有质素,真系值得一试!👌🥢🍜