2023-02-19 275 浏览
今日同朋友系D2 Place行完街,就嚟到呢间港式风味经典扒房享用晚餐。呢度有各式各样唔同嘅扒餐可供选择,美式又有,港式又有,猪牛羊鸡扒全部都有。最后我哋叫咗一个西冷牛扒餐、一个鸳鸯扒餐,以及一个小食拼盘。餐包同餐汤系扒餐嘅标准配搭,红汤白汤我哋各点了一碗,都几大碗,红汤嘅材料比较多,味道酸中带有点点辣。小食拼盘 ($88)小食拼盘包括黑椒蜜糖鸡翼3只、日式吉列炸虾3只、吉列手指鱼3只、脆脆薯格。原本其实只系想叫脆脆薯格,但见到有呢个小食拼盘,价钱只系贵少少就可以试多几款小食 ,非常之抵。所有小食都炸得好香脆,特别系脆脆薯格,一啲都唔会稔。日式炸虾配上千岛酱非常之夹。 鸳鸯扒餐 ($124)佢系鸡扒加猪扒,份量非常多。两块扒都好大块,拣咗黑椒汁。黑椒汁淋起铁板上产生出既咋咋声,真系好治愈 。鸡扒同猪扒都好稔,猪扒一啲都唔会鞋口。 鸡扒吸收晒啲黑椒汁好入味西冷牛扒餐($138)拣咗七成熟,但由于铁板原本都有热力, 所以令七成熟嘅牛扒食落似九成熟 。西冷牛扒冇牛柳咁谂,但较有口感,牛味亦都几香。唯一系啲筋位有啲太靭,要咬比较耐。PS1:餐饮跟餐价冷热同价PS2:我地六点半入座刚好不用等位,

小食拼盘 ($88)

鸳鸯扒餐 ($124)

鸡扒同猪扒都好稔,猪扒一啲都唔会鞋口。

鸡扒吸收晒啲黑椒汁好入味

西冷牛扒餐($138)

PS1:餐饮跟餐价冷热同价
PS2:我地六点半入座刚好不用等位,但七点半我地离座时,出面已经几多人等紧