今日去见一个好耐无见嘅朋友 预左会吹水吹好耐🙈谂住揾个有得食晚饭又有得chill嘅地方黎左铜锣湾嘅办馆💓.好钟意间间办馆都唔同theme咁 知道上环个间sell文青旺角个间之前去过 感觉会快餐少少而呢间就好岩人黎食晚餐再加饮酒倾计😆.呢度灯光都几暗 感觉好chill🤘🏿而且坐得好舒服!我地坐左吧枱 可以睇到bartender亲自为自己冲cocktail😙😙.饮酒倾计之前我地决定医医肚先 嗌左两个主食腊肠松露意大利饭 ($115)好得意 将中国野摆落意大利饭玩fusion意大利饭唔会煮得太淋身 我自己好钟意呢种有咬口嘅意大利饭💓 个sauce类似白汁 但无白汁感觉咁漏 而且味道唔会好浓 而味道就会侧重系腊肠度 好香口 同个意大利饭一齐食又几夹㖞.办馆秘制蒸鸡卷饭 ($85)蒸鸡卷饭配左个甜豉油汁 感觉似碟头饭可惜饭身较硬 呢个白饭淋身少少会好d😂个鸡卷嘅鸡肉好嫩滑 点埋豉油捞饭岩岩好💕.女仔就系有甜品嘅胃雪糕三文治(宇治抹茶红豆) ($65)见佢系signature就嗌左 果然好靓😍个曲奇有少少砂糖系面 而且牛油味重 好钟意😊.YNOT ($98)见佢成份有川贝枇杷 觉得好特别就嗌左估唔
今日去见一个好耐无见嘅朋友 预左会吹水吹好耐🙈
谂住揾个有得食晚饭又有得chill嘅地方
黎左铜锣湾嘅办馆💓

好钟意间间办馆都唔同theme咁 知道上环个间sell文青
旺角个间之前去过 感觉会快餐少少
而呢间就好岩人黎食晚餐再加饮酒倾计😆

呢度灯光都几暗 感觉好chill🤘🏿
而且坐得好舒服!
我地坐左吧枱
可以睇到bartender亲自为自己冲cocktail😙😙

饮酒倾计之前我地决定医医肚先 嗌左两个主食
腊肠松露意大利饭 ($115)
好得意 将中国野摆落意大利饭玩fusion
而味道就会侧重系腊肠度 好香口
同个意大利饭一齐食又几夹㖞
腊肠松露意大利饭

办馆秘制蒸鸡卷饭 ($85)
蒸鸡卷饭配左个甜豉油汁 感觉似碟头饭
可惜饭身较硬 呢个白饭淋身少少会好d😂
个鸡卷嘅鸡肉好嫩滑 点埋豉油捞饭岩岩好💕
办馆秘制蒸鸡卷饭

女仔就系有甜品嘅胃
雪糕三文治(宇治抹茶红豆) ($65)
见佢系signature就嗌左 果然好靓😍
个曲奇有少少砂糖系面 而且牛油味重 好钟意😊
雪糕三文治(宇治抹茶红豆)

YNOT ($98)
见佢成份有川贝枇杷 觉得好特别就嗌左
估唔到咁都可以变cocktail
相对易入口 女仔岩饮呀 有d甘甘甜甜嘅感觉 好过瘾😆
YNOT

BASILTO ($98)
呢个第一啖酒精就会直接系口腔扩散 然后慢慢饮到士多啤梨嘅甜味 冰系用左mojito冰 会比YNOT无咁易入口 岩钟意饮好重酒味嘅酒鬼🙈
BASILTO

系度真系感觉好chill 同朋友不知不觉食下野倾下计就已经几个钟😚
而且老板好好人好nice🤘🏿💕
餐牌参考:
腊肠松露意大利饭
办馆秘制蒸鸡卷饭
雪糕三文治(宇治抹茶红豆)
YNOT
BASILTO