2021-04-24 64 浏览
19/4 同女朋友来到庆祝生日来到时人不太多,侍应见我手拧纸袋,仍好细心拧一个胶箱俾我放野。我地目标明确先来一碗生牛河,加一碟炸春卷、椰青及芒果糯米饭。上菜好快,先黎左椰青,好甜好够冻👍🏼睇过食评D相, 唔见生牛河有跟九层塔,我就问侍应姐姐可唔可以俾碟九层塔?侍应姐姐话另上俾我,我好唔客气问: 可唔可以俾多D😝(因为我女朋友钟意食🤭)九层塔上枱,侍应姐姐仲问我够唔够多tim😝言归正传,生牛河个汤底真心好饮,唔会死咸,我番屋企后都冇劲口干。肉味令个汤好鲜甜。靓牛肉,好有牛味👍🏼👍🏼春卷系猪肉馅,一般啦,有加D花生碎都香口。但佢做法唔系炸得好脆,又唔系煎得好香口,唔3唔4,所以一般。但不得不提,佢跟生菜,D菜靓到不得了,好新鲜,冇穿㝫,好青新爽口。最后到期待已久既芒果糯米饭。因为同女友食亲泰国菜,想叫芒果糯米饭,都唔知点解话卖晒,好鬼邪。今次终于食到,救命呀,好好食,叫我为左芒果糯米饭过海黎食我都愿意。糯米饭系一球正常糯米,一球紫糯米。椰酱上枱时已淋上去,两侧各4片芒果。糯米饭够热够黏身,椰酱唔太甜、好香,食多都唔漏。芒果又系一流,好甜,唔会有阵过熟味👍🏼👍🏼👍🏼总结: E餐好好食,好高质
19/4 同女朋友来到庆祝生日

上菜好快,先黎左椰青,好甜好够冻👍🏼

最后到期待已久既芒果糯米饭。

总结: E餐好好食,好高质餐厅。但唔知点解好少人。侍应都好helpful,好满足既生日饭。

生牛河
猪肉春卷