2024-06-03 262 浏览
中華小館,一個地道嘅中式餐廳,環境好舒適,🎭裝修新穎,燈光明亮,好開胃😋。環境:✔️✔️✔️✔️✔️我同我班友👻走入嚟,睇見眼前嘅菜都想嚟一試😽。我哋唔想眼闊肚窄,所以好用心揀。口水雞🍗,清蒸龍躉斑🐠,得獎奶油西澳龍蝦🦞 ,原隻三頭鮑魚🐚,銀杏鮮腐竹浸時蔬🥬同野菌炆伊麵🍜,每樣都令我哋口水直流,喺我哋討論🗣️同投票🗳️中,每樣都贏取咗大量嘅支持,好難揀👍🏻。馬上就嚟試試口水雞啦,全場秒殺🥇。清爽嘅口感,配合微咸嘅調味,香滑嘅雞絕對令人回味無窮😋😋。禁好味嘅口水雞,難怪會秒殺。清蒸大龍躉斑靚爆咗魚🐠,紮實嘅肉質,搭配清爽嘅湯汁,每一口都令人覺得好滿足👍🏻,真係鍾意食🐠嘅食神必食🥈。得獎奶油西澳龍蝦🦞,烹飪到恰到好處,龍蝦肉微微彈牙,一咬即化,完全感受到咗奶油嘅豐富味道,味道好開胃😛。我哋走到鮮腐竹,清清地含有銀杏嘅湯汁,腐竹嫩滑,再配上嘅時蔬,完美👌。野菌炆伊麵🍜,香氣撲鼻,幾多嘅野菌和麵條完美地交織在一起。絕對要推薦嚟中華小館試下🍽️,唔論係食物🍱,環境🏮,定係服務👨‍🍳,都絕對達到五星級嘅享受,係灣仔一個好值得嚟嘅去處。食物:✔️✔️✔️✔️✔️

環境:✔️✔️✔️✔️✔️
野菌炆伊麵🍜,香氣撲鼻,幾多嘅野菌和麵條完美地交織在一起。

食物:✔️✔️✔️✔️✔️