2024-06-05
最近一班朋友gathering 叫咗到会,啲嘢食唔单止准时送到,食物仲有质素,真系值得推介。我哋叫咗八人餐,自选菜式。款款食物都满意!火炙一口牛配芦笋蒜片,牛肉经过火炙处理,外层微焦,内里仲保持住嫩滑嘅口感。配埋芦笋清脆爽口,加上蒜片嘅香气,成道菜层次感十足。日式烧汁札幌帆立贝炒杂菜,帆立贝新鲜肥美,用咗日式烧汁调味,味道甜甜地。炒杂菜多元化又健康。打冷卤水拼盘配酸辣醋,有卤水蛋、红肠、猪耳、猪肠等等,充满咗浓浓嘅卤水香。配埋酸辣醋蘸料,酸酸辣辣。慕尼黑洋肠派对拼盘配蜜糖芥末酱,呢道菜有各款肠,仲有薯角。桔仔香茅岌烧猪颈肉配泰式酱,有香茅同柑橘调味,泰式酱料酸辣适中,猪颈肉爽口。水牛城香烤芝麻鸡锤(12只)鸡锤外层烤得酥脆,内里多汁。芝麻嘅香气更加为其增色不少,忍唔住一只接一只咁食。泰式惹味原只烧鱿鱼伴脆脆片,烧鱿鱼好香。最后嘅甜品部分,呢款芒果布甸心心杯真系惊喜之作。布甸口感绵密,芒果嘅清香,爆珠咬开一瞬间释放出浓郁果汁,yummy!
我哋叫咗八人餐,自选菜式。款款食物都满意!
慕尼黑洋肠派对拼盘配蜜糖芥末酱,呢道菜有各款肠,仲有薯角。 桔仔香茅岌烧猪颈肉配泰式酱,有香茅同柑橘调味,泰式酱料酸辣适中,猪颈肉爽口。
水牛城香烤芝麻鸡锤(12只)