一转眼,终于踏入咗呢间葵芳的美食天堂,一进门口就满满嘅人气氛围袭来,当日特登黎尝𠮶两款打卡喇沙。首先,五花肉喇沙掺掺真系卖相满分,又香又入味,每一口都感受到𠮶股迷人嘅黑椒气息同多种香料嘅交融,五花肉炙完烤面,一咬落去,油香四溢,口感够晒弹牙㖞!再讲讲印度煎鸡喇沙掺掺,鸡扒嘅香脆皮同多汁肉质就真系得嚟无得输,佢哋两个配搭埋一齐,直头系幸福嘅代言啊!而家讲下汤底,真系超出预期!淋上浓郁嘅椰香同埋啖啖花生,每一啖搅拌,都令人喜出望外。而家味道一流,仲有微辣嘅kick,带嚟一种说不出嘅鲜味。加上啲芽菜、豆腐,真系层次感十足,一碗嘅美妙之旅,丝毫唔觉得够!喺呢度食饭,唔单止系填饱肚皮咁简单。同朋友仔share食,叹返口喇沙汤,一边望住夜晚街景,嘴角会不自觉咁扬起。食嘢重在享受,呢碗喇沙,简直系味觉嘅狂欢派对!🍜🎉🤤