2020-04-05 765 浏览
今个礼拜疫情越嚟越严重,开始唔敢出街食嘢,连薪餐厅都唔敢啦。如果出街,大家都系揾啲干净嘅外卖食下好啦。 今个礼拜五放工,去咗一田扫货买嘢食迟啲返屋企煮。一田人头涌涌,买嘢排队都用咗成个钟,买完已经好肚饿,所以就喺葵广买外卖返屋企食。孖宝车仔面就喺葵广地下,我见佢有指定嘅卫生指引比员工跟随,而且我睇住佢哋整嘢食,个卫生都唔错,于是就吸引左我去买佢嘅外卖啦。佢门口有个外卖处俾人哋写嘢,同埋等外卖。佢嘅主打系车仔面,有好多唔同嘅𩠌, $46有三个𩠌,价钱都好合理。我叫咗冬菇+生菜+菜肉饺子配秘制汁米线,叫多个碗仔翅($20), 烧卖($10)。等左五至10分钟左右,个外卖就OK,之后我用左半个钟返屋企,唔知个外卖嘅condition系点呢。。。。答案系都唔错㖞,讲车仔面先,虽然个面冇分到汤,但系我叫嘅米线浸左半个钟都无发胀,返屋企加少少水就可以还原。佢嘅车仔面嘅面底都几多,米线浸左好耐都冇乜发胀,外卖来讲几好。秘制汁汤底几好食,几惹味。冬菇淋得黎好入味,生菜同菜肉饺子正常,份量好足够。碗仔翅系非常之好食,佢入面啲冬菇好大只好足料。佢嘅碗仔翅比较杰,味道较浓,$20一碗,果然一分钱一分货。最尾

车仔面

碗仔翅

烧卖

最尾,一到饮住奶茶一到食烧卖,烧卖外皮几干爽,唔会好淋,几好。
奶茶

奶茶方面绝对系惊喜,好浓茶味,好少车仔面档奶茶咁好饮,好正!

总结,依间车仔面档整得好有心机,由招牌车仔面去到小食同饮品都系上佳。而且佢卫生,系诚意之作!
外卖自取
车仔面