2023-01-08
保家山 / Burger山呢个名既由长洲抢包山既平安包,转成汉堡包。创办人细个时好中意食汉堡包,每次食都好开心。但当年只有几间大品牌,所以创立左burger山,希望系汉堡包 加入香港文化元素。“葵”手工和牛汉堡(山葵汁)$98一大块的和牛,肉味浓郁但唔膻,无渣无肥,口感好。个山葵酱汁十分滋味,无辛辣唔攻鼻,呢个汉堡质量非常高。紫菜薯条 +$4紫菜满布每一条薯条,薯条非常非常香脆, 唔会咸。保家山最好既地方,就系佢所有调味都刚刚好!再+$6 就有无糖好喝的津路乌龙茶。保家山唔止得burger, 今期signature 有鲜蟹肉牛油果意粉,配沙律同餐汤。我超中意个沙律够酸够醒胃!食咁多野,食番个啲菜中和一下都好。蘑菇汤唔杰身,无论味道同浓稠度都刚好。至于意粉呢,个牛油果酱汁包裹著每一条,好creamy,捞匀后每一啖都食到丝丝蟹肉。
“葵”手工和牛汉堡(山葵汁)$98
紫菜薯条 +$4