2015-04-07 801 浏览
一谂起有得同FD去食鸡煲就觉得兴奋,享受到香浓美味既鸡煲之余仲可以打边炉!黎到尚上下夏 - 养生鸡煲火锅,个名几搞笑,而且仲要系养生,室内环境都几特别,西式简约风格,平时食鸡煲会好茶楼FEEL,但依间绝对唔系XD环境都几舒服,而且7点几入座劲少人,可能因为9点后有折既关系先黎个前菜先,溏心皮蛋豆腐,卖相好靓,由于我唔食皮蛋关系,评唔到~不过朋友话好食豆腐好滑,本身冇咩味但配番佢上面既酱汁,好正再来就系鸡煲喇~~一边系药材,一边系麻辣,唔太好辣既我就紧系食药材果边XD啲鸡好入味,唔会旧旧都系骨,带点甜味,抵食又好食黎个汤底特写,系药膳同龙虾汤底~生猛海虾大大只呀!而且个POSE好有型,多肉而且鲜甜,食几只都冇问题!未食过咁大只带子呀!!见到好惊讶,食落去一啲都唔韧,仲好juicy tim呀!!鲜味出晒黎,超推介!黎到一定要嗌碟xd黎到依到一定要食牛魔王拼盘!三层唔同既肉食,个个都岩食,肥牛唔会太肥,牛味浓郁,而且用未经漂白既黑柏叶,真系够晒good件件都好新鲜,系店家既皇牌~唔系讲笑,贡丸之中系我食过最好食,又juicy又弹牙,口中咬开会爆汁,而且够大粒好抵食美国桶蚝好厚肉,不过某D位好
一谂起有得同FD去食鸡煲就觉得兴奋,
享受到香浓美味既鸡煲之余仲可以打边炉!
溏心皮蛋豆腐
豆腐好滑,本身冇咩味但配番佢上面既酱汁,好正
鸡煲
啲鸡好入味,唔会旧旧都系骨,带点甜味,抵食又好食
黎个汤底特写,系药膳同龙虾汤底~
生猛海虾
带子皇
鲜味出晒黎,超推介!黎到一定要嗌碟xd
牛魔王拼盘
黎到依到一定要食牛魔王拼盘!三层唔同既肉食,个个都岩食,
件件都好新鲜,系店家既皇牌~
贡丸
美国桶蚝好厚肉,不过某D位好韧,好难咬开,其他两个都被朋友抢食,不能尽评
什菇篮同什菜篮既份量同选择都多!大大盆好够食,而且望上去都新鲜干净,推荐中意食既朋友~
炸响铃,不得不吃!店家新鲜即炸,一浸即淋,软脆得黎好好食
饮品方面,较推荐佢地既菊花蜜,清甜解渴,而且都几大杯
牛奶布丁则甜味多过奶味,果醋酸甜又开胃

由于系平日食同入座所以都唔算多人,侍应服务周到,而且环境舒适
必食之选少不了鸡煲同海鲜,而且打边炉都唔少得贡丸同牛魔王拼盘,
食物新鲜而且几干净,9点入座仲会平啲TIM!
溏心皮蛋豆腐
鸡煲