2017-02-26
有个同事新居入伙 , 一大班同事约左今日去打搅一下 , 上去打搅又点可以两手空空呢, 主人家话今晚打边炉, 等我谂样野食加料又可以match到打边炉先 , 行下行下就见到呢间叫"潮乐园" , 卤水配打边炉 , 饮下啤酒都几match呀 , 他们的门囗细细, 但招牌大大的 , 铺头亦好光猛 , 所以好易见到 , 不过经过都一定会看见因为门口都有好多人排队大大的招牌, 个招牌都几潮㖞他们有个透明玻璃窗 , 看到里面挂满一只只卤水鹅 , 和放满其他的卤水 , 可以在这里参观下选择一下买咩好门口贴左好多明星帮衬过的照片, 咁多明星帮衬我谂应该都会好味他们主要是做外卖的, 门口有个易拉架 , 清楚写明所有食品及价钱本来净系叫个拼盘但见到有蚝仔粥又忍唔住叫左 , 个蚝仔粥非常之多料, 只只蚝仔都好饱满 , 胀卜卜 , 比起其他餐厅的较为大只 , 仲有满满的肉碎 , 个粥煮得很够味这个系"卤水鹅大拼盘" , 大拼盘乜都有 , 这样乜都可以试下 , 里面当然有主角卤水鹅 , 配角有鹅肾, 豆腐, 金钱肚, 五花腩, 猪颈肉, 猪大肠, 猪耳 , 他们卤得非常入味, 相信他们卤的时间控制得好好, 入口
可以在这里参观下选择一下买咩好 门口贴左好多明星帮衬过的照片, 咁多明星帮衬我谂应该都会好味 他们主要是做外卖的, 门口有个易拉架 , 清楚写明所有食品及价钱 本来净系叫个拼盘但见到有蚝仔粥又忍唔住叫左 , 个蚝仔粥非常之多料, 只只蚝仔都好饱满 , 胀卜卜 ,
比起其他餐厅的较为大只 , 仲有满满的肉碎 , 个粥煮得很够味 这个系"卤水鹅大拼盘" , 大拼盘乜都有 , 这样乜都可以试下 , 里面当然有主角卤水鹅 ,
相信他们卤的时间控制得好好, 入口有浓浓的卤水味, 系很香的味道, 不会太咸 , 味道适中 ,主角和配角都好好味