2014-07-03 1423 浏览
晏昼去九龙湾见客,一个人食,拉面系最好既选择。曾经去过一风堂铜锣湾店,但系个次经验真系麻麻地,拉面味道唔错,但系唔见太大惊喜,环境普通,要特登排队去食本人认为真系唔太值得。但系今次唔使等位又无咩特别期望之下黎到九龙湾店食,就相当有惊喜,觉得今次碗面比上次系铜锣店食到既好食好多。今次点咗札幌味噌拉面,味噌汤好浓郁,面条弹牙,叉烧都好入味稔度适中,汤头最后俾我饮晒,仲有d意犹未尽,我食个阵岩岩过左食饭时间,店入面无咩人,可以静心咁慢慢去品尝碗拉面。另外,跟餐我仲点左个鸡亦,卖相好靓,不过食落就麻麻地,下次可以pass。服务普普通通,不过食品等候时间都ok,份量都够饱,只系略缣有d贵,因为要加一,埋单要$88。不过只要好味,贵少少都无所谓。
晏昼去九龙湾见客,一个人食,拉面系最好既选择。

札幌味噌拉面

2014-06-27