2021-08-28 358 浏览
误打误撞揾到间有水准嘅中菜馆,系地方唔太就脚,不过都有港鐡直达。唔好以为响戏曲中心里面就系同戏曲有关,其实一啲关系都无,《满乐》系一间环境几舒适,食物水准几高甚至有惊喜嘅中菜馆,所以下次有gathering 都会建议嚟呢度。🥢椒盐九肚鱼⭐️⭐️⭐️⭐️呢度嘅椒盐九肚鱼系开边炸嘅,口感香脆得嚟带点软熟,但无损九肚鱼本身味道,非常好味。🥢芋蓉香酥鸭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好少地方有得食,芋蓉够香够细滑,而鸭肉就薄薄一层响底部,食落完全唔会觉得系鸭肉,因为唔会有韧嘅口感,如果钟意食芋角嘅人一定要试。🥢肉碎豆腐煲⭐️⭐️⭐️⭐️即系红烧豆腐但瓦煲上,一煲都有好多豆腐,豆腐非常香滑,而肉碎惹味得嚟又唔咸,捞白饭一流。🥢浓汤杞子花胶浸时蔬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个上汤浸时蔬,系我呢一生人食过最好味嘅时蔬,通菜鲜嫩爽脆,杞子超甜又大粒,而花胶就普普通通变咗配角,仲有上汤鲜甜到可以饮添。

🥢椒盐九肚鱼⭐️⭐️⭐️⭐️

🥢芋蓉香酥鸭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️