2022-02-27 519 浏览
因为实在好喜欢饮靓汤,所以嚟咗呢间好出名炖汤嘅店。见到一个个椰子盅,就知一定超级正! 点咗两个炖汤配饭套餐,都几多嘢食。一个餐89,一个跟菜同红豆仙草嘅餐就109。嚟到椰小盅,又点可以唔饮椰小盅?呢个虫草花干贝土鸡炖鲜鲍椰小盅 原个椰子上,一打开盖已经有满满椰香味。小小嘅椰盅入面有满满嘅料,有一只鲍鱼仲有好多鸡件。咁多料,个汤当然好鲜甜。呢个仲系佢哋嘅得奖炖汤,唔试唔得。呢度唔系个个汤都系椰盅,所以记得睇清楚,而且椰盅通常好早就卖晒!呢个 花胶排骨土鸡炖汤都好足料,有几块花胶又有鸡肉。啲汤都好咁,但同椰盅比,真系会觉得失色,所以要试记得试椰盅呀~ 一向都钟意食醋香骨,因为煮到啲肉入晒味,感觉完全唔会腻。呢个焦糖醋香排骨紫薯饭份量感觉有啲少,不过成个餐咁多嘢食都够嘅。因为啲菜式都唔太吸引,所以拣咗呢个叉烧拼烧腩仔紫薯饭。叉烧可以,唔会太肥,但烧腩仔嘅皮腍咗… 至于个甜品,花伦啫喱个表面似啫喱,但中间唔似,因为系一种松散嘅感觉,好好奇到底系点整嘅呢?而个红豆仙草虽然唔系咩特别嘅甜品,但系整体感觉好好味。 一个餐有齐靓汤,主食同甜品,真系一次过满足晒三个愿望。靓汤真系好正,必试椰子盅嘅炖汤,
因为实在好喜欢饮靓汤,所以嚟咗呢间好出名炖汤嘅店。
见到一个个椰子盅,就知一定超级正!

点咗两个炖汤配饭套餐,都几多嘢食。
一个餐89,一个跟菜同红豆仙草嘅餐就109。

嚟到椰小盅,又点可以唔饮椰小盅?
小小嘅椰盅入面有满满嘅料,有一只鲍鱼仲有好多鸡件。
咁多料,个汤当然好鲜甜。
呢个仲系佢哋嘅得奖炖汤,唔试唔得。
虫草花干贝土鸡炖鲜鲍椰小盅

呢个 花胶排骨土鸡炖汤都好足料,有几块花胶又有鸡肉。
焦糖醋香排骨紫薯饭

一向都钟意食醋香骨,因为煮到啲肉入晒味,感觉完全唔会腻。
焦糖醋香排骨

因为啲菜式都唔太吸引,所以拣咗呢个叉烧拼烧腩仔紫薯饭。
叉烧可以,唔会太肥,但烧腩仔嘅皮腍咗…
叉烧拼烧腩仔紫薯饭
叉烧拼烧腩仔

而个红豆仙草虽然唔系咩特别嘅甜品,但系整体感觉好好味。

一个餐有齐靓汤,主食同甜品,真系一次过满足晒三个愿望。
靓汤真系好正,必试椰子盅嘅炖汤,不过主食就有啲失色。
紫薯饭
2021-12-31