2012-12-23
好彩Book左位,虽然外面没有人等位,入面已满座,book定位稳阵D!两个人叫左: 原只海胆 x 1 - 没有海水味,没有甜味,基本上是没有味,下次可以不叫!Toro x 4 - 甘甜的鱼味,食完口中仍留有鱼的甘香不散,正!野生油甘鱼寿司 x 2 – 系肉质结实之外,其实都无咩味深海池鱼寿司 x 2 – 都系无咩味 (可能一开始食左浓味的Toro,所以不觉得有味!)三文鱼寿司 x 4 – 新鲜大大旧鱼肉,脂肪分怖均匀烧元贝x 2 – 面头用少少鼓油轻烧,附上紫菜,热辣辣脆卜卜,元贝大只又鲜甜,食一粒已滞左,好食盐烧大蚬 x 2 – 少少酒味,嚼极都唔完,好um,食完挑左四支牙签,可以不叫杂锦天妇罗 x 1 (虾x3,鱼x1,豆x1,蕃薯x1,南瓜x1) – 没有油”益”味,炸得岩岩好,没有特别。(其实黎呢D地方试D新鲜海鲜好过,炸物出面都可以食到咁既级数。)海胆寿司 x 2 – 比原只海胆鲜甜得多,好好味呀~~~鲑鱼子寿司 x 2 – 待应介绍另一种鲑鱼子,佢话当做,鱼子系一串串﹐特别甜。上碟时师父提醒唔驶点鼓油,一食落去好Juicy,满口汁又咸又甜,以往在外面食都系醒的,今次有意想
两个人叫左:
野生油甘鱼寿司 x 2 – 系肉质结实之外,其实都无咩味
三文鱼寿司 x 4 – 新鲜大大旧鱼肉,脂肪分怖均匀
海胆寿司 x 2 – 比原只海胆鲜甜得多,好好味呀~~~
鲑鱼子寿司 x 2 – 待应介绍另一种鲑鱼子,佢话当做,鱼子系一串串﹐特别甜。上碟时师父提醒唔驶点鼓油,一食落去好Juicy,满口汁又咸又甜,以往在外面食都系醒的,今次有意想不到的惊喜。
葱花吞拿鱼腩手卷 x 2 – 哗, 点解咁好食既~~~
黑芝麻雪糕 x 1 – OK, 饭后甜品! 寿司饭如果可以多点醋味就更好,同埋寿司饮不够实,一夹就散晒了!