2023-09-09
哩间餐厅开咗一段时间,但一直都无食过。今日约朋友食饭,呃咗佢嚟太古陪我试🫢餐厅座位比较开扬,冷气超冻 ❄️餐厅系半自助形式,睇完menu,自己去落单。餐具、水都系自己拎。然后会收到提示器,食物准备好嘅时候,就去柜台拎。但系间唔中都会有职员埋嚟收碗盘。我哋拣咗二人餐 ($560)二人餐有主菜、炸鸡、甜品,仲有饮品。基本上想食嘅嘢都齐哂,所以好抵。파르마 했을 결들인 까르보나라 떡巴马火腿卡邦尼年糕Tteokbokki with Parama Ham in Creamy Carbonara Sauce我见到好多人都拣哩个。年糕系圆条型,好似乌冬😂但口感系年糕,烟烟韧韧。个酱汁好creamy,好食。국산 르제 소스를 곁들인 삼겹살 리조또五花肉玫瑰炖饭Pork Belly Risotto with Korean Rose Sauce成个套餐,可以拣两个主菜。哩个玫瑰炖饭好似系其中一个皇牌必食。真系食到有花香,饭好 creamy,五花肉好肥😂,肥膏同肉嘅比例系差唔多7:3,差唔多成旧都系肥膏。我只系夹咗一、两件,仲要咬哂啲肥膏走,剩余𠮶啲,留返哂俾我朋友😂😂😂😂唔系好习惯主食有花香,个人唔太
今日约朋友食饭,呃咗佢嚟太古陪我试🫢
餐厅座位比较开扬,冷气超冻 ❄️
然后会收到提示器,食物准备好嘅时候,就去柜台拎。
但系间唔中都会有职员埋嚟收碗盘。
我哋拣咗二人餐 ($560)
파르마 했을 결들인 까르보나라 떡
巴马火腿卡邦尼年糕
我见到好多人都拣哩个。
年糕系圆条型,好似乌冬😂但口感系年糕,烟烟韧韧。
个酱汁好creamy,好食。
국산 르제 소스를 곁들인 삼겹살 리조또
五花肉玫瑰炖饭
成个套餐,可以拣两个主菜。
哩个玫瑰炖饭好似系其中一个皇牌必食。
唔系好习惯主食有花香,个人唔太推荐😅
프라이드 치킨 콤보 (3가지 맛)
炸鸡拼盘(三款味道)
Fried Chicken Combo (3 Flavors)
炸鸡可以拣3个口味,岩哂贪心嘅我😌
치즈뿌림클 치킨
芝士炸鸡
Cheese Sprinkle Fried Chicken
양파 소스를 곁들인 프라이드 치킨
洋葱汁炸鸡
Fried Chicken with Onion Sauce
감귤치킨
柑橘炸鸡
Tangerine Fried Chicken
除咗炸鸡,仲有薯条同年糕。
三款入面最特出系洋葱汁炸鸡,洋葱味好浓,但唔会有生洋葱嘅辣味。
而第二款,我会推荐柑橘炸鸡,酸酸甜甜,可以中和炸鸡嘅腻。
不过哩两款炸鸡都系有汁,如果偏好干身脆皮炸鸡嘅朋友,可以拣芝士炸鸡,佢系撒芝士粉系炸鸡表面。
카라셀 치즈케이크 크로 들
焦糖芝士蛋糕牛角包窝夫
Caramel Cheesecake Croffle
最后就系甜品😋
甜品无得拣,只系指定一个口味。
哩个牛角包窝夫实在好邪恶,好好食🤤
有芝士蛋糕同牛角包窝夫,上面有焦糖酱同忌廉,再撒满焦糖碎同放咗一片焦糖饼🤤😍
当我朋友望住佢觉得好滞嘅时候,我已经将佢消灭咗😂
份量两个人share 岩岩好。
成个二人餐份量好大,三个人食都够。
两个主菜都系属于creamy,仲有炸鸡。加上商场冷气太大,啲食物好快就吹冻哂,食落就更加腻。
最后我哋食唔哂要pack 走。
餐厅唔系做传统韩国菜,唔会有小菜小碟。
但好处系餐厅座位属于商场嘅一部分,唔会好似平时韩国餐厅好太阵油烟味。
想静静哋食个饭,又唔想排队等位,可以考虑黎哩度试下🍴