2024-04-26
大家!👋今日同朋友约左会面于将军澳一间名叫研香的糖水店。 非假日都要订位,证明人流实在太多!😮👨🍳专业同恳切嘅大厨,拿出丝袜杏仁茶给我们试。闻味道已觉得好心动,食落口舒服,精致嘅杏仁茶,暖心又有质感。 😍滑润口感,饮得满足又惹味。再来一份吸引眼球嘅特色芒果冰 🥭。研香的芒果冰颗粒十足,喜欢他们对细节的把握。吃得出佢哋真心及新鲜的芒果味道,真系美味至极呢!👅冻芝麻鲜奶豆花给我们尝试。天啊,佢咁滑润,对住佢我只能好食到冇野好讲😶。细软的豆花和独特的芝麻香混合在一起,呈现出层次丰富的口感,真的太棒了!🤘啱啱好,我地终于等到最后嘅点心 - 热抹茶拿铁。扬一喉热腾腾嘅牛奶配上抹茶,真心无比!🍵👌实在系精神上嘅治疗,我真心推荐!每款甜点都好精致,就好似艺术品咁,佢哋专注每个细节塑造出完美嘅味觉体验。👏咁好食嘅东西值得大家试 ,放心,佢地分量足,物超所值!最后,我想讲,我哋每人分摊约350蚊,但所得到嘅体验远超过价钱,推荐大家试下! 🥳