2018-11-20
老友相聚,想食得特别少少,经过上网爬文之后,决定试下Frites Belgium on Tap~~选择它既原因,主要系因为他们有个以青口为主打既招牌菜~~对于热爱食青口既我地黎讲,绝对系一大诱因~~Frites House Mussels - 每支青口既肉虽然平均黎讲较细,但胜在够鲜,同埋真系好多、好多、好多......(重要的事说三遍)~~~Classic Caesar Salade - 火腿吾系话好咸,配合蛋同番茄,味道清新得黎算丰富~~Steak and Frites - 我们叫左Medium,,上台卖相不俗,但食落只系普通水平,未能人留下深刻印象~~~Apple Tarte Tatin - 尼个正~~~苹果带微微的酸味,同雪糕好夹~~~Belgium Waffles - 虽然食到尼个已经好饱,但其实Waffle都叫整得香,松软得黎仍然可以维持外皮适当的脆度~~食物质素不俗,加上同朋友谈天说地,就甘样完成了一次好友Gathering~~~