2024-05-08
1978 浏览
好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗🤗同屋企人响附近揾食,见到呢间沙嗲王叫白咖哩公司,上网睇原来系沙嗲王嘅副线,话系简约文青风,由于我自己已经有好耐冇食沙嗲王,所以叫我讲返有咩款式系原本冇嘅,我都讲唔出,只系依我记忆沙嗲王系冇椰菜花粒粒嘅选择。🍴慢煮牛肉椒麻麻婆豆腐铁窝配饭($78)嚟到时望到劲大窝,好多粒粒豆腐,卖相都唔错,食落个味好好,椒麻味非常惹味,配饭食好正!食到有牛肉味,亦都食到有少少肉碎,但食多几啖,开始有少少怀疑人生,唔通个慢煮牛肉就系肉碎?(因为佢有冇慢煮牛肉嘅 version 系$69)终于忍唔住问店员,原来系佢落漏咗慢煮牛肉!😅 跟住姐姐去攞咗一碗仔牛肉出嚟,直接倒上我食咗几啖窝嘢上面,感觉有D 搅笑~ 虽然成个过程系搅笑到一个点,但其实系好食嘅~ 🍴白咖哩香茅猪扒椰菜花粒粒($78)呢度嘅白咖哩香茅猪扒系最出色嘅,今次食依旧好味,依家可以拣配椰菜花粒粒,虽然贵少少,但非常迎合呢个时代步伐,尤其好多人都想减淀粉质或者生酮饮食,真系几唔错!🍴白咖哩汤香茅猪扒米线($65)白咖哩香茅猪扒系出色,今次试埋佢嘅白咖哩汤,白咖哩汤底味道不变,几浓郁,真心好味~🍴白
回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗🤗
🍴慢煮牛肉椒麻麻婆豆腐铁窝配饭($78)
🍴白咖哩香茅猪扒椰菜花粒粒($78)
🍴白咖哩汤香茅猪扒米线($65)
🍴白咖哩慢煮牛肉椰菜花粒粒($65)
因为个白咖哩汁好味,其实配咩都一样掂,好味!
呢度仲有加配饮品小食,基本系跟冻或热乌龙茶,拣其他嘢饮补差价,乌龙茶系正常,我哋试咗3款小食。
🍴饮品 + 越南春卷(+$14)
有两条,炸得好香脆,唔错!
🍴饮品 + 白咖哩海皇焗蟹盖(+$14)
蟹盖嘅料系普通嘢,白咖哩应该都系同一个汁,正常!
🍴饮品 + 蒜香烤饼($12)
蒜香烤饼有两件,基本上加埋系半块,蒜香味有,唔算太浓,都几香脆,配白咖哩汁一齐食系唔错~
整体上食物质素唔错,环境系坐得几舒服,价钱上同沙嗲王差唔多亦都多咗选择,呢条副线出得唔错,虽然过程中发生搅笑事,但系可以回头再食嘅选择~