2023-05-24
自从老麦同老乡鸡偷工减料又贵又唔好食质素每况愈下拒绝帮衬之后,已经好少食汉堡饱同薯条.虽然以前已经唔多帮衬!今晚女友小熊出差上环,就约我落去西环嘅 Burger Joys 开餐.系湾仔帮衬过一次质素满意,所以今次嚟西环分店好放心帮衬.今次点芝士味薯条同蒜香味薯条,芝士汉堡同鱼柳包.鱼柳包系足一块芝士,老麦嘅鱼柳包得半块芝士咋! 而枱上嘅鱼柳包鱼柳炸得啱啱好外层香脆内里有肉汁 Juicy,沙律汁够多,咬落去好复杂,又有面包软绵又有生菜洋葱脆口又有沙津汁带少少酸.芝士汉堡块牛肉汉堡够厚足料,牛肉 Juicy 再加上惹味芝士一同入口,满足!薯条分量足,食薯条已经饱肚一半,最特别系蒜香薯条,感觉蒜蓉系生蒜泥,一上枱蒜味已经扑鼻而来,再加上两个足料份量大嘅汉堡包,晚饭都唔洗食.蒜香鸡翼亦都系足料之作,用嘅系D比较大只嘅鸡翼,唔似D什么老乡鸡用D瘦鸡鸡翼,甜中带酸又有轻微辣味,夹自己唔食辣口味.原本想点洋葱圈,但系两个包实在太足料,再加埋薯条,已经顶肚,唯有下次再叫洋葱圈!
虽然以前已经唔多帮衬!
系湾仔帮衬过一次质素满意,所以今次嚟西环分店好放心帮衬.
今次点芝士味薯条同蒜香味薯条,芝士汉堡同鱼柳包.