2021-06-14
钟意牛油果嘅人愈来愈多💚呢间黎自英国嘅Avobar可以话专为牛油果控而设,连🍔块包同Brownie都系用牛油果整😏简介返我嘅牛油果控cv: 主要可以生啪🥑做早餐,经验系新加坡做intern试过每日一杯牛油果奶昔🙉兴趣系1人食1个Shari Shari牛油果刨冰🍧去完艺术馆,唔太饿就黎试左2款,卖相唔错😀味道就正常🥑🥗Avocado Cobb Salad ($148)为打卡而设😝配料种类比想像多,除左🥑牛油果,仲有🌽粟米🍅车厘茄🥓烟肉粒🥚soft boiled egg🧀Queso Fresco芝士同🦐虾~整体味道唔算好特别😬胜在牛油果够熟软身,同埋款芝士好似cottage cheese🥰有淡淡奶味🌟🍣Orange Salmon ($148)比上一款特别,呢款有fusion感觉😜三文鱼入面好嫩😋粉红色,半熟嘅状态系我最钟意嘅程度🥰估唔到面头嘅照烧汁既甜又辣,有啲🇹🇭泰日feel🇯🇵少辣啲可以保留更多三文鱼香🤔沙律嘅牛油果青瓜比例几足,唔会劲多青瓜/好少牛油果情况,酸酸地咁几开胃总结🥑牛油果控潮圣嘅话可以一试~再去想食牛油果做包嘅burger🍔
总结