2023-02-08
最近去将军澳澳南海岸发现呢间新开嘅西餐厅Le Marché Steak & Frites,之前听讲过佢哋嘅团队系来自法国餐厅及高级西式扒房,而且邀请了前洲际酒店及尖沙咀1881 THE STEAK ROOM的厨师担任顾问🤩 每次星期六日经过都好多人,今日难得放假就嚟食个lunch🥰 餐厅嘅位置喺海边,环境好舒适及休闲,而餐厅装修带有法式风情,地方宽敞,座位舒适,服务员非常友善,服务十分好🫶而佢平日嘅午餐非常抵食,好多选择,食物质素亦十分高,非常值得一试👍🏻👍🏻👍🏻🫕鲜龙虾汤龙虾味香浓,个汤都好Creamy,层次丰富分明,而且有龙虾肉,龙虾肉好弹牙😋🍽️香辣蒜香蟹肉意粉卖相好吸引,而且劲多蟹肉😍食落淡淡蟹肉,好足料!而味道有少少辣辣地,好惹味😋😋🍽️香烤加拿大嫰猪鞍猪鞍超厚身,好有份量🤩而且烤得好香口,有点油脂配猪肉一齐食好好味,肉质亦都好软熟好Juicy,加上佢个汁酸酸甜甜,劲开胃呀😍就连伴碟的蔬菜都好好味🫶🍰嫲嫲芝士蛋糕芝士蛋糕好浓芝士味😍口感幼滑,配埋柠檬味嘅cream,酸酸甜甜,又唔会太腻👍🏻🍰爷爷西班牙油条配提拉米苏呢个Tiramisu系我食过最特别嘅Tiramisu😍 卖相好靓,
🫕鲜龙虾汤
🍽️香辣蒜香蟹肉意粉
🍽️香烤加拿大嫰猪鞍
🍰嫲嫲芝士蛋糕
🍰爷爷西班牙油条配提拉米苏
呢个Tiramisu系我食过最特别嘅Tiramisu😍 卖相好靓,用一个盒子装住,将西班牙油条点落Tiramisu一齐食,味道非常特别,好新鲜嘅配搭👍🏻
☕️Cappuccino
口感幼滑,咖啡味道香浓👍🏻 好出色嘅咖啡☕️