2024-02-15 311 浏览
放假梗系要享受下休闲时光🏝️,今次我哋就嚟到梅窝银矿湾🏖️,享受无敌大海景,喺酒店餐厅户外位🌊,叹英式下午茶($198/两位)🇬🇧。喺呢度倾住计、听住海浪声、仲有柔和嘅冬阳☀️,真系好啱feel。.🌊黑松露青瓜带子配法式多士带子味道好香😍,而且好有口感,煎香左嘅味道好夹黑松露酱、爽脆嘅青瓜🥒、同埋法包🥖。.🐷巴马火腿密瓜卷火腿嘅烟熏咸香味♨️真系好正,而且配埋哈密瓜🍈又多汁又甜,呢个经典组合,加埋份量够大件😋,好满足。.🌭香酥肠仔卷酥皮层层分明🫦,而且质感几好,唔会太干、唔会太油💕。.🧁迷你卷蛋红色嘅海绵蛋糕😍,配埋上面嘅糖霜装饰,卖相好吸引🤩。里面嘅馅嘅有浓郁嘅忌廉芝士香🍦,亦都有柠檬嘅酸甜果香中和🍋,好浓郁。.🇫🇷法式柠檬杯火枪烧过嘅蛋白霜🔥,既有香味、亦都有好似烧棉花糖🍭嘅绵身口感。柠檬迷你挞嘅酸味突出🍋,清爽嘅感觉好正。.🌴椰香朱古力曲奇曲奇饼香,配埋上面好香牛油味🧈、椰丝感嘅唧花🧁,有种类似英式松饼奶油霜buttercream👸🏼嘅浓郁棉滑感觉。.🍫朱古力泡芙三重奏朱古力味真系超浓郁🍩,钟意浓厚朱古力感觉朋友唔好错过😝,泡芙、忌廉全部都好香浓👅。
🌊黑松露青瓜带子配法式多士
🐷巴马火腿密瓜卷
🌭香酥肠仔卷
酥皮层层分明🫦,而且质感几好,唔会太干、唔会太油💕。
🧁迷你卷蛋
🇫🇷法式柠檬杯