2013-02-23 1203 浏览
第一次去食, 亲戚之前试过又平又抵, 但我地试完唔会再有下次!连membership 都即cut,经历如下:1) 先前预订左某样菜色,点知去到一个带眼镜短发女经理A 同我地讲个菜色not available, 因为个材料系港外飞唔到黎hk;2)𩠌既份量又唔大,好似个杏仁猪肺汤,剩系得杏仁同咸味;3)之后因家中老人家们想食甜品-蛋白鲜奶, 所以叫了2客。全餐晚饭就是由这甜品引起!等了20 多分钟,老人家们心急,所以就请部长帮忙跟跟单, 之后说需时制作所以要等,如是者等多左15-20 分钟,其间亦向2个部长查问。到等了差不多45分钟,等到全家人都不耐烦,再一次问女经理A,她回答「因好多单,就出黎嫁啦,见唔见?成盘捧紧出黎啦!仲有60秒就行到嫁啦!」好啦,以为有得食啦,点知过左5分钟都无,咁就走去问女经理A, 佢竟然大声夹恶答「捧到出黎水晒! 唔信带你入厨房睇啦!」家人听完火都黎! 无落单就早讲!呃我地要我地白等左成个钟!咁既服务态度对客人 连最后句 「对唔住」都劲悔气!"训练酒楼" 系训练新员工既地方,跟咁既女经理A学习学到既野真系no comments! 做节本身打算一家人开开心心食饭,

2)𩠌既份量又唔大,好似个杏仁猪肺汤,剩系得杏仁同咸味;
3)之后因家中老人家们想食甜品-蛋白鲜奶, 所以叫了2客。

全餐晚饭就是由这甜品引起!
家人听完火都黎! 无落单就早讲!

做节本身打算一家人开开心心食饭,点知预到咁激气既事! 唔会再黎呢间食,亦唔会推介给朋友!
2013-02-06
庆祝纪念